image015Hoe vaak krijg je de kans om een topsporter te spreken? Een paar BSO-kinderen uit Zoetermeer mochten vragen stellen aan het Nederlands dames waterpoloteam. Het Nederlands dames waterpoloteam speelt vanaf 12 januari het Europees Kampioenschap.

Trotse sponsor, de SWKGroep, actief in kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs, bood vier kinderen de gelegenheid om alles te vragen aan de dames. Lex (9), Rianne (9), Quinten (8) en Esmee (9) van de buitenschoolse opvang hadden de eer om het team een aantal vragen te stellen. En van die gelegenheid maakten zij natuurlijk gretig gebruik. “Hoe komt het dat jullie zo goed zijn?” “Hebben jullie een yell?” “In welk zwembad trainen jullie?” De vragen werden in een video opgenomen. De dames beantwoordden de vragen van de kinderen op hun beurt ook weer in een video. Een leuke en bijzondere manier van communiceren die zowel bij de kinderen als bij het team goed in de smaak viel.EK Waterpolo

In Boedapest is voor de dames waterpoloteams één ticket naar Tokio te verdienen. Meedoen met de Olympische Spelen is het ultieme doel en daar gaan ze voor. In de poule waar het Nederlands team in moet spelen, zijn ook Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en Israël ingedeeld. Het Nederlands dames waterpoloteam neemt tussen de wedstrijden door de tijd om de kinderen een kijkje achter de schermen te geven. De kinderen wensten het team alle succes om het EK te winnen, zodat zij zich kwalificeren voor de Olympische Spelen.

-advertenties-

-goede doel-