Oldtimerdag 1Liefhebbers van klassieke voertuigen kunnen vanaf nu inschrijven voor de Oldtimerdag Zoetermeer die dit jaar op 16 mei zal worden gehouden. Het thema voor deze 20e editie is Rood-Wit-Blauw.

Dit zijn niet alleen de kleuren van onze vlag, maar ook van Brandweer-Ambulance-Politie. Klassieke voertuigen van minimaal 30 jaar oud uit de hulpverlening-sectie krijgen speciale aandacht en een speciaal plekje. Andere klassiekers zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Op zaterdag 16 mei 2020 zal voor de 20e keer de Oldtimerdag Zoetermeer georganiseerd worden in de historische kern van Zoetermeer. Dit evenement in en rond de Dorpsstraat is klein begonnen maar inmiddels uitgegroeid tot een leuk dagje uit voor het hele gezin en speciaal voor de liefhebbers van cultureel erfgoed. Elk jaar is er een ander thema. Bijvoorbeeld hulpverlening in het verleden, boerenbedrijf, het dak eraf en verschillende landenthema’s waaronder Italië, Amerika en Duitsland.

 

De dag begint zoals gewoonlijk met een leuke tourrit door het mooie polderlandschap van Zuid Holland, met makkelijk te vervullen opdrachten en een (gratis) koffiestop onderweg. Aansluitend wordt er in het historisch centrum van Zoetermeer geparkeerd. De deelname prijs van €17,50 per equipe maakt het zeer laagdrempelig. Deelnemers krijgen koffie/thee bij aankomst, 2x lunchpakket, rally schild en het mooie roadbook. Zij die niet mee willen rijden kunnen in de straat worden opgesteld voor het Concours d‘ Élégance. Kosten per auto €7,50 voor gratis koffie/thee bij aankomst en een rally schild.

 

Oldtimerdag 2

 

Jaarlijks trekt dit evenement zo’n 10.000 bezoekers en een 180-200 klassieke voertuigen. Niet alleen auto’s, maar ook brommers, motoren en zelfs fietsen! Om 16.30 uur is de prijsuitreiking en zijn er bekers voor zowel de tourrit als het Concours d‘ Élégance te winnen. Omlijst met muziek van een swingende band. Inschrijven en verdere informatie (ook over sponsoring) www.oldtimerdagzoetermeer.nl.

 Oldtimerdag  Oldtimerdag 3

-advertenties-

-goede doel-