brand onc 2Door een blikseminslag tijdens het onweer vannacht is brand ontstaan op het dak van het Oranje Nassau College Clauslaan. Woensdagavond omstreeks elf uur is de brandweer uitgerukt voor een brandmelding aan de Clauslaan. Rond één uur was de brand onder controle.

 brand onc 1  brand onc 3

 

brand onc 4Omwonenden spraken over een enorme klap na de blikseminslag in de school. Op het dak van de school ontstond brand door de inslag, de brandweer schaalde even na middernacht op naar ‘grote brand’. Omdat de brand moeilijk te bereiken was, is het BAS-team vanaf kazerne Rijswijk gevraagd ter assistentie. Dit team beschikt over extra middelen en ervaring om een dergelijke brand te bestrijden.

De brandweer rukte uit met meerdere tankautospuiten en 1 hoogwerker en kreeg assistentie van omliggende korpsen, uit o.a. Rijswijk, Wateringen en Pijnacker-Nootdorp.

 

Lessen gaan door

Het ONC Clauslaan meldt zelf op hun website: ‘De school is open en alle lessen in het gebouw (leerjaar 2 en 3) gaan gewoon volgens planning door.’ Wel had de school door de inslag in delen van het gebouw tijdelijk geen stroom. Hierdoor kunnen de online lessen van leerjaar 1, die donderdag thuis zouden werken, niet doorgaan.

Het ONC Clauslaan meldt dat de stroom rond 10 uur donderdagochtend weer was hersteld en internet en telefonie werken zoals voorheen. De schade aan het gebouw lijkt mee te vallen. Een klein deel van de pui is beschadigd en moet worden hersteld. Aan de binnenkant van de school is er voornamelijk waterschade. Al het bluswater is opgeruimd.

Foto's: Ben Boukes

-advertenties-

-goede doel-