Woningbouw Kingspark 2

Na een lang traject heeft de gemeenteraad onlangs besloten het bestemmingsplan voor de bouw van woningen aan de Martin Luther Kinglaan aan te nemen. Het nieuw te bouwen woningproject King’s park stuitte op weerstand bij omwonenden. Op diverse momenten in het traject maakten zij hun bezwaren kenbaar in de raad.

Het braakliggende stuk grond stond vanaf 2017 op de gemeentelijke lijst van beoogde locaties voor het Woningbouwprogramma. Oorspronkelijk was de ruimte bedoeld als sportbestemming maar door tegenvallende belangstelling heeft de gemeente de bestemming gewijzigd naar wonen. In de afgelopen 2 jaar zijn er diverse samenspraakavonden met de omwonenden gehouden waaruit bleek dat er uiteenlopende bezwaren tegen woningbouw op deze locatie bestonden.


Zo was het voor een deel van de omwonenden niet duidelijk dat het stuk grond geen openbare groenvoorziening was. Op het terrein bevindt zich een pannakooi, een speelveldje en een kunstobject en de locatie wordt veelal gebruikt door hondenbezitters. Daarnaast maakte men zich zorgen om geluidsoverlast, schaduwwerking van de hoge bebouwing, toename van CO2 en fijnstof en de verdwijnende leefruimte van de rugstreeppad.


Nu het bestemmingsplan in de raad is aangenomen (SP, Zó en PDvZ stemden tegen) en de bouwvergunning is verleend, kan de bouw van start gaan. Wel zijn er naar aanleiding van de bezwaren enkele aanpassingen gedaan. Zo worden de appartementsgebouwen minder hoog, wordt er rekening gehouden met de leefomgeving van de rugstreeppad, wordt het wandelpad verbreed en een aparte fietsbrug geplaatst. Daarnaast worden de pannakooi en de pizzaoven verplaatst en wordt er een speelgelegenheid gerealiseerd bij Stadsboerderij de Weidemolen. Voor de hondenbezitters is een motie ingediend om een alternatief te zoeken voor een hondenuitrenplek op een strook tussen de ML Kinglaan en het HSL talud. De voorbereidingen voor het bouwrijp maken van de grond zijn in volle gang en de verwachting is dat rond 1 maart de bouwwerkzaamheden kunnen starten. De verwachte oplevering van de woningen zal naar verwachting in 2024 liggen.

 

Kijk voor de status van de diverse woningbouwprojecten op onze site: Overzicht nieuwbouw

 Tekst+foto: Marielle Mets

-advertenties-

-goede doel-