pexels photo 196648Stichting iedereen een maaltijd verzorgt elke jaar met kerst een kerstmaaltijd voor mensen die zich dit anders niet kunnen veroorloven. Deze traditie kan dit jaar door alle maatregelen helaas niet doorgaan. SIEM heeft er voor gekozen om de feestelijke kerstmaaltijd nu thuis te bezorgen.

Op 19 december bezoekt Brenda Hartgring van de stichting deze mensen met een heus kerstmaaltijd pakket. Brenda vertelt: “Als ik denk aan kerst dan denk ik automatisch aan gezelligheid en gourmetten. Daarom proberen wij om pakketten samen te stellen met producten die je nodig hebt om te gourmetten denk daarbij aan vlees, groenten, drinken en toetjes. Deze pakketten willen we dan aanvullen met spelletjes en speelgoed en goederen die we van basisscholen gedoneerd krijgen. Omdat wij beseffen dat niet iedereen een gourmetstel heeft, krijgen mensen die van de stichting cadeau.”

De Stichting iedereen een maaltijd verzorgt maaltijden voor mensen die het zich om welke reden dan ook niet kunnen veroorloven om een goede en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Afgelopen periode heeft Brenda een toename gezien in de aanvragen, niet alleen bij deKerst SIEM 10a copy
stichting zelf maar ook vanuit andere organisaties uit de stad.
“Sommige mensen vallen tussen de regels in of hebben in de coronacrisis hun baan verloren en redden het niet om rond te komen”, legt Brenda uit. De stichting, die een lunchroom runt in het Woonhart, probeert ook nu ze gesloten zijn de maaltijden door te laten gaan. Door producten via hun webshop en vanuit hun vitrine te verkopen behouden ze een gedeelte van inkomsten. Brenda is ook een leuke actie opgestart om de uitgestelde maaltijden in de spotlight te zetten. Iedereen die een ‘uitgestelde maaltijd’ koopt voor iemand die dat kan gebruiken krijgt een lot waarmee kans gemaakt wordt op een goed gevuld kerstpakket, lekkernijen of woonitems. Een uitgestelde maaltijd is een maaltijd die vooraf betaald wordt door een donatie en dan later weg gegeven kan worden.

siemWilt u de stichting steunen of een uitgestelde maaltijd van 3,50 kopen voor iemand anders.
Kent u iemand of bent u iemand die zich geen kerstmaaltijd kan veroorloven, opgeven bij de stichting is nog mogelijk.
https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

-advertenties-

-goede doel-