IMG 5034De stichting Vrienden van ‘t Lange Land Ziekenhuis vraagt extra budget aan bij het college om extra faciliteiten voor de patiënten te kunnen realiseren. De gemeente blijft voorlopig echter bij het eerdere standpunt dat het ziekenhuis niet financieel ondersteund wordt door de gemeente.


Het budget van het ziekenhuis wordt gevormd door landelijke financiering. Dat wordt gebruikt om de behandeling, verpleging en verzorging van patiënten te bekostigen. Om de patiënten en de bezoekers extra faciliteiten en het nodige comfort te bieden, is echter te weinig geld beschikbaar. De Vrienden van ‘t Lange Land denken dan aan een nieuw airconditioningsysteem, een upgrade van de verouderde familiekamers en entreebalies en nieuw speelgoed voor de kinderafdeling.


Dit valt volgens Bart Bakker van de Vrienden van ‘t Lange Land Ziekenhuis niet onder de normale financiering van het ziekenhuis, dat volledig opgaat aan de zorg voor patiënten. Bakker: “De Vrienden van ‘t Lange Land zorgen al jaren voor iets extra’s, naast de zorg voor de patiënten. Wij hebben daarom alle fracties aangeschreven en hopen dat het college hun besluit wil heroverwegen.”

Foto: Bart Bakker voor het LangeLand Ziekenhuis

-advertenties-

-goede doel-