Foto programmeren Plankier copy

ICT-onderwijs is erg belangrijk op Het Plankier. Alle leerlingen leren programmeren en vergroten zo hun denkvaardigheden. Brianna Roggeveen is leerkracht van groep 6 en tevens ICT-coördinator. In coronatijd is dit een drukke baan omdat er snel een omschakeling naar afstandsonderwijs nodig was.

Brianna koos tijdens de lockdown in het voorjaar om met  ‘Microsoft Teams’  te gaan werken voor het contact tussen de leerkrachten. Ondertussen kregen de kinderen les op afstand via Google Classroom en Google Meets. 

Nu de school weer gewoon mag lessen geven aan de kinderen, is er meer aandacht voor ICT, groep 1 tot en met 8 volgt de leerlijn Programmeren op het Plankier.  Brianna Roggeveen vertelt er enthousiast en trots over: Deze leerlijn is een waardevolle en toekomstgerichte aanvulling op het lesprogramma. Onder leiding van een leerkracht leren de kinderen zelf programmeren. Van Beebots in groep 1 naar steeds abstracter met Micro-Bits in groep 8. Kinderen leren tijdens het programmeren logisch nadenken en vergroten hun denkvaardigheden. Er is geen kind dat nee zegt als ze uit het lokaal worden gehaald voor deze lessen.

-advertenties-

-goede doel-