Winnaars en eervolle vermeldingen PPC ONC ParkdreefElkaar helpen geeft vrede. Dat was dit jaar het thema van de internationale Peace Poster Contest, georganiseerd door de Lionsclub Soetermare. Eersteklassers van Oranje Nassau College Parkdreef hebben de afgelopen weken hard gewerkt om hun ideeën en gevoelens te verbeelden op papier.

Het resultaat van hun inspanningen zijn prachtige kleurrijke posters in krijt met hierop veel duiven, vredestekens en wereldbollen. Donderdag 5 november werden de winnaars op school bekend gemaakt.

In verband met de corona-maatregelen, kon de burgemeester dit jaar niet naar het ONC komen. In een videoboodschap sprak hij daarom de leerlingen toe. Hij plaatste hierbij het thema, ‘Elkaar helpen geeft vrede’, in de bijzondere tijd waarin wij nu leven. Een tijd waarin wij extra moeten omzien naar elkaar.

 

Hoge kwaliteit

De jury – de Zoetermeerse kunstenaars Verolique Jacobse en Marja Milo – maakte vervolgens de winnaars bekend. Vanwege de hoge kwaliteit dit jaar, was het nog niet zo makkelijk om de beste posters uit te kiezen. De jury nam dan ook de tijd om de kunstwerken te beoordelen op artistieke prestatie en originaliteit. Uiteindelijk kwamen er vier winnaars uit de bus: Floortje, Rick, Daan en Zoey ontwierpen de beste posters van het ONC. Ella, Tobias, Julia en Storm kregen een eervolle vermelding. De winnaars ontvingen een oorkonde en de winnende posters gaan door naar de volgende (regionale) ronde. Later krijgen de winnaars hun eigen werk ingelijst weer terug. Een selectie van de posters wordt opgehangen in de school.

De tekenwedstrijd voor kinderen van 11 tot en met 13 jaar is een jaarlijks evenement van Lions Clubs International. In Zoetermeer wordt het verzorgd door de Lionsclub Soetermare.

-advertenties-

-goede doel-