IMG 9689Bij basisschool de Jacobsvlinder in Palenstein wordt vanaf groep 1 Engelse les gegeven aan de leerlingen. Rowin Mulder, docent Engels: “Ik ben een groot voorstander van vroeg vreemdetalenonderwijs (VVTO). De Jacobsvlinder laat zien hoe kinderen op jonge leeftijd prima een vreemde taal kunnen leren.”


Tijdens de les Engels werken de leerlingen aan interactieve opdrachten, de les Engels is daardoor verrassend, creatief en vooral uitdagend. Er wordt gewerkt met wisbordjes, kranten, allerlei boeken, en veel authentieke materialen omdat kinderen dit enorm interessant vinden. De leerlingen leren niet alleen door bijvoorbeeld een woordweb te ontwikkelen maar vooral door deze gelijk in te zetten in een groepsactiviteit.
Rowin Mulder: “Elke leerling heeft een eigen portfolio met o.a. persoonlijke leerdoelen. Doordat er duidelijke doelen worden gesteld, de les heel gericht wordt voorbereid op het niveau van de leerling, zie je echt de betrokkenheid in de klas en dit brengt mooie leeropbrengsten met zich mee.”

 IMG 8330  PHOTO 2020 09 22 10 44 45 2

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-