A93A56BE 1B75 4F2A 8A08 5EB085B843C1 copyBasisschool IKC Stella Nova bestond maandag 26 oktober alweer 5 jaar. De kinderen vierden dit op maandag met een stukje taart. Het grote lustrumfeest vieren zij op vrijdag 30 oktober, deze dag zijn er verschillende activiteiten geregeld voor de kinderen.

Er werd op maandag niet alleen taart gegeten, ook werd het nieuwe schoollied beluisterd. Vijf jaar geleden werd er speciaal voor de school een lied geschreven. Het oude lied dat geschreven is door Meester Filemon werd toentertijd opgenomen met kinderen uit groep 8. Het lied beschrijft een dag op school en dat iedereen kind de kans krijgt om te stralen. Stella Nova betekent letterlijk: nieuwe ster. Meester Filemon die nog steeds werkzaam is op de school, herschreef de tekst met de huidige groep 8. Het lied kreeg volgens een leerling 'een echte 2020 beat' eronder.

Vrijdag 30 oktober is het een echte feestdag, de groepen 1 tot en met 3 gaan genieten van een heus poppentheater. De hogere groepen gaan met de voeten van de vloer tijdens een dansworkshop, gegeven door een van de ouders. De kinderen van groep 5 tot en met 8 eten pannenkoeken en hebben ook nog via YouTube een workshop stroomcircuit maken. Ze maken lichtgevende monsters via SkillsDojo. Alle kinderen mogen die dag verkleed naar school komen en hun lievelings- bordspel meenemen.

 

Groei is grootste uitdaging

Eelco Jansen, directeur van Stella Nova: “De grootste uitdaging in de afgelopen jaren is de groei van de kinderopvang en de school 483EFE64 6919 429D 9CBB 73D95AECE25Ageweest. Het leerlingenaantal is gegroeid van 127 toen naar 223 nu. Vijf jaar geleden startten we met 5 basisgroepen. Nu zijn dit er 9 en een aparte instroomgroep voor 4-jarigen. Daarnaast hebben de groei van de opvang en de school ervoor gezorgd dat we continu bezig zijn geweest met het aanpassen en verbeteren van de interne organisatie. Dat zorgt ervoor dat we steeds kijken naar de manier waarop we een instructie aan een groep geven en hoe we leerlingen met verschillende niveaus het beste kunnen bedienen. De komende jaren verwachten we dat de school verder zal groeien. Ondertussen weten we wat werkt en wat niet werkt binnen ons IKC en ons onderwijsconcept”.

De school, gevestigd aan het Willem Alexanderplantsoen in Driemanspolder, was vroeger de Prinses Beatrixschool. Na 50 jaar was het tijd voor verandering, niet alleen de naam en het gebouw veranderden, maar ook het schoolsysteem. De school kent binnen het gebouw geen traditionele klaslokalen, maar open ruimtes. De ruimtes zijn zo ingedeeld en aangepast aan de nieuwe vorm van onderwijs, zoals IKC Stella Nova aanbiedt.

0B2C04D4 CCC7 44EC 9E14 054B155C73E6Het unit onderwijs bestaat uit leerlingen van verschillende leeftijdsgroepen binnen 1 groep, de basisgroep genoemd. Meerdere basisgroepen vormen een unit. Per leervak is er een instructiemoment, kinderen die de lesstof begrijpen kunnen dan zelfstandig aan de slag. Leerlingen die graag wat extra uitleg krijgen, kunnen hun vragen op dat moment stellen.
Hierdoor wordt het natuurlijk leren van kinderen gestimuleerd. Op deze manier kunnen kinderen op hun eigen niveau meedoen aan het onderwijs.

-advertenties-

-goede doel-