bezuijenDonderdagavond 1 oktober zou de de nieuwe Zoetermeerse burgemeester Michel Bezuijen officieel wordt beëdigd in een bijzondere raadsvergadering. Door de aangescherpte corona maatregelen kan dit nu niet doorgaan.


Ook zal het geplande afscheid van oud burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker donderdagavond niet plaatsvinden. Michel Bezuijen treedt donderdag 1 oktober aan als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. De commissaris van de Koning zal Michel Bezuijen nu op 1 oktober 2020 op het provinciehuis beëdigen als burgemeester van Zoetermeer door het afnemen van de eed.
Michel Bezuijen, aanstaand burgemeester van Zoetermeer: “De snelle toename van het aantal coronabesmettingen is erg zorgelijk. De nieuwe maatregelen die het fysieke contact tussen mensen zoveel mogelijk beperken, hebben wederom veel impact op iedereen. Maar ze zijn nodig om het virus te stoppen. Daarom het besluit om de installatievergadering geen doorgang te laten vinden. Ik ga desondanks met volle energie aan de slag in Zoetermeer en hoop de Zoetermeerders snel, in welke vorm dan ook, te ontmoeten.”


Afscheid

Met oud burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker wordt bekeken op welke manier en wanneer de gemeente alsnog aandacht aan hun afscheid kan besteden. Voor burgemeester Aptroot is dit al de tweede keer dat het afscheid door de maatregelen rondom corona wordt geannuleerd. Toen hij eind maart afscheid nam van Zoetermeer was een afscheid door de lockdown niet mogelijk.

Lees hier over het afscheid van oud burgemeester Charlie Aptroot: 
Zoetermeer-zwaait-burgemeester-Aptroot-uit

Foto: Michel Bezuijen, aanstaand burgemeester van Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-