20200330 17737Burgemeester Charlie Aptroot nam maandag, na 7,5 jaar burgemeesterschap, afscheid van Zoetermeer. Door de maatregelen rondom het coronavirus kan er nu geen groots afscheid van de stad plaatsvinden. Natuurlijk stonden de gemeente en de stad Zoetermeer maandag wel op gepaste wijze stil bij het afscheid.

Burgemeester Aptroot werd maandagmiddag, voor de laatste keer als burgemeester, met zijn vrouw ontvangen op het stadhuis door de gemeentesecretaris. Daar kreeg hij een volle mand met kaarten en dankberichten van de gemeentelijke medewerkers overhandigd. Eerder op de dag verrasten de collega-burgemeesters in de regio Haaglanden burgemeester Aptroot al met een persoonlijke videoboodschap.

 

Tot de laatste dag doorgewerkt

Het viel burgemeester Aptroot zwaar om in deze tijd van corona crisis nu te stoppen als burgemeester. "Als ik vantevoren had geweten dat deze crisis zou komen, had ik hier zeker niet voor gekozen. Maar dit is in november vorig jaar al afgesproken en vast gelegd, toen kon niemand nog vermoeden dat er een crisis zou komen."

De burgemeester heeft tot het laatste moment doorgewerkt, als was hij de laatste twee weken natuurlijk wel vaker thuis. Vanuit huis hield hij contact met het coronateam en beantwoordde mail en telefoontjes. De gang naar het Stadhuis werd de laatste weken zo al beperkt tot het zetten van noodzakelijke handtekeningen. "In het weekend was ik nog bij een grote brand en maandagochtend moest ik nog een huisverbod afhandelen, maar nu is het echt afgelopen en dat is ook wel goed!", aldus burgemeester Aptroot.

 20200330 17710  20200330 17800

20200330 17752 copyDigitale afscheidsberichten

Om burgemeester Aptroot een warm afscheid te geven, kunnen Zoetermeerse inwoners en ondernemers, een bericht aan de burgemeester sturen via facebook: www.facebook.com/groups/afscheidaptroot.  Dit kan de komende dagen ook nog. Op een later moment worden alle bijdragen in print aangeboden als herinnering.

 

Carillon Oude Kerk

Ter ere van het afscheid van de burgemeester speelde beiaardier Gijsbert Kok maandag tussen 16.15 en 17.00 uur op het carillon van de Oude Kerk aan de Dorpsstraat. Er was een medley van afscheidsliederen te horen, waaronder ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn en ‘Time to say goodbye’ van Andre Bocelli. Ook de heer Aptroot en zijn vrouw reden na het afscheid op het stadhuis nog even langs bij de Oude Kerk om te genieten van het speciale concert.
De afscheidsreceptie van burgemeester Aptroot zal op een later moment plaatsvinden.

-advertenties-

-goede doel-