SONY DSCDe vaste organist van de Oude Kerk, Ronald de Jong, zal zaterdag 26 september weer een orgelconcert geven op het Lohman-orgel. Dit concert heeft als thema: Van Historisch naar Hedendaags. Op het programma staan werken van Tielman Susato, J.P Sweelinck, J.S Bach, W. Matthias, R. Dubra en de Jong.


Een programma met oude muziek uit 1500 tot aan recente werken van nu nog levende componisten. Voor het eerst in Zoetermeer ( en misschien zelfs Nederland) zal de prachtige Toccata klinken van Rihards Dubra. Een hedendaags Letse componist die veel werken voor koor en orgel heeft geschreven. Ook W. Matthias, een Engelse componist, staat op het programma met zijn Jubilate. Een prachtige compositie die ook nog nooit heeft geklonken in Zoetermeer .
Van de Jong zelf zal ook een nieuw werk klinken, getiteld ‘To and Fro’.

Aanvang van het concert is 15.00 uur. De kerkzaal is open vanaf 14:30 uur. Voorafgaand aan het concert wordt een korte toelichting op het programma gegeven.

 

Lunchpauzeconcert op vleugel

Woensdag 30 september zal Erwin Weerstra (vleugel) het wekelijkse lunchpauzeconcert verzorgen. Erwin Weerstra studeerde in 2011 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarna hij via masterclasses bij gerenommeerde musici in Europa zijn opmerkelijke virtuositeit verder doorontwikkelde.
Erwin is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen, en is de enige pianist die tweemaal het Internationale Steinway Concours heeft gewonnen.
Hij is momenteel als pianist verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan het Nederlands Dans Theater (NDT).

Aanvang van dit concert is 12.45 uur

Aanmelden voor deze concerten is verplicht en kan via : www.herbergoudekerk.nl 

-advertenties-

-goede doel-