IMG 20200916 WA0008Op het ‘blauwe sportveldje’ in Buytenwegh, naast basisschool de Buytenkans is woensdagmiddag 16 september een Krajicek playground geopend. Aan het veld zelf verandert niet zoveel, maar vanaf nu zullen er elke woensdagmiddag activiteiten voor de jeugd zijn rond het veld.

IMG 20200916 WA0004Jakobien Groeneveld, wijkwethouder van Buytenwegh, opende het veld samen met vele leerlingen van basisschool de Buytenkans, die al de hele ochtend lekker konden sporten op het veld.
Groeneveld: “Supermooie samenwerking tussen de gemeente en de Krajicek Foundation. Kinderen kunnen elke woensdagmiddag komen sporten op het vanaf nu en worden begeleid door door de stichting betaalde studenten Sport. Dat zien we graag: sportende, rennende en blije kinderen in hun buurt.”

De combinatiefunctionarissen Sport van de gemeente Zoetermeer werken al jaren samen met de Krajicek Foundation. Er zijn op dit moment in Zoetermeer 3 playgrounds: Palenstein, Oosterheem, deze playground in Buytenwegh en op 5 oktober wordt de 4e in Meerzicht geopend.
Op de playgrounds werken de combinatiefunctionarissen samen met stagiaires van de opleiding Sport en Bewegen van MBO Rijnland en ROC Mondriaan. Deze studenten begeleiden de kinderen met sport en spel.

Er is altijd van alles te doen op een playground. De gemeente zorgt voor veel sport en spelmateriaal. Uiteraard is voetbal erg populair, maar vaak zie je ook veel kinderen basketballen, tennissen, skeeleren, enz. Freerunnen is ook erg populair, in de ochtend kregen de kinderen van IKC De Buytenkans al les van de freerunners van Parcours Disciplines.


Op playground Buytenwegh komt een structureel aanbod op de woensdagmiddag van 15.00-16.30. Ook zullen de kinderen uit de wijk mee kunnen doen aan de verschillende sportevents van de Krajicek Foundation. Zo worden er tennis- en basketbaltoernooien georganiseerd.

-advertenties-

-goede doel-