dp vo Mavo ZoetermeerSchaakvereniging Botwinnik houdt al jaren de wekelijkse schaakavond voor de leden in het gebouw van 2B-home aan de Dr. J W Paltelaan. Door de corona crisis heeft de eigenaresse besloten het gebouw te verkopen en kunnen de schakers er niet langer terecht.

Midden in de zomervakantie was het even schrikken voor bestuur en leden van de vereniging, er moest per oktober een nieuwe locatie worden gevonden. Gelukkig kwam het bestuur via één van de leraren van MAVO Zoetermeer op het spoor van een nieuwe geschikte locatie voor de schaakavonden: het schoolgebouw van MAVO Zoetermeer in Dorp.

Botwinnik maakt de maand september af in het 2B-home en zal op donderdag 1 oktober de eerste clubavond op de nieuwe locatie starten. De nieuwe locatie biedt veel ruimte voor de schakers, die verdeeld kunnen worden over verschillende lokalen. Tijdens de schaaklessen kan ook gebruik gemaakt worden van de digiborden van de school, wat het gemakkelijk maakt om voor een groep leerlingen een stelling inzichtelijk te maken.

-advertenties-

-goede doel-