Bladgroen CatalpaDe woningmarkt is volop in beweging met nieuwbouw- en renovatieprojecten. Zo is in Oosterheem een voormalig schoolgebouw aangekocht voor huurwoningen en is in Rokkeveen onlangs een nieuwbouwproject voor seniorenwoningen van start gegaan met de verkoop van de appartementen.

Oosterheem

Zoetermeerse vastgoedonderneming Van der Kooy heeft in juni het voormalige schoolgebouw aan de Hodenpijlstraat aangekocht. Hier was basisschool Het Noorderlicht gevestigd, dat inmiddels verhuisd is naar de nieuwe locatie aan de Spitsbergen. Het vastgoedbedrijf geeft aan dat de begane grond en de eerste etage verhuurd zijn aan de gemeente Zoetermeer en dat deze gebruikt worden door de Prins Florisschool als dependance. De overige etages worden door Van der Kooy gerenoveerd en omgebouwd tot 24 huurappartementen in het middensegment. In augustus is men gestart en de verwachte oplevering zal in november van dit jaar zijn.

 

Rokkeveen

In Rokkeveen is onlangs project Catalpa in de verkoop gegaan. Op de hoek van de Rokkeveenseweg Zuid en het Bladgroen wordt op het braakliggende terrein een appartementencomplex van 3 etages gebouwd. Het gebouw is gericht op senioren en voorziet naast een lift ook in een opstelplaats voor scootmobielen.


Zoetermeer Actief houdt de ontwikkelingen in de Zoetermeerse woningmarkt bij in een overzicht op de website: www.zoetermeeractief.nl/toerist-info/overzicht-nieuwbouw. In dit overzicht staan links naar de projectwebsites.

 

Tekst: Mariëlle Mets

Foto's: Hodenpijlstraat - Google Streetview
            Bladgroen - Zoetermeer Actief

-advertenties-

-goede doel-