20200909 20298

Directeur Jerremey Schutte, Denise den Dulk van Kern Kinderopvang en wethouder Jan Iedema openen De Entree

Showman Jovel nam woensdagochtend 2 september iedereen mee in het verhaal van De Entree, het nieuwe Kindcentrum in Meerzicht. In het Kindcentrum komt onderwijs, de vroegere Prinses Amaliaschool, en Kern kinderopvang onder één dak.

Jovel opende buiten op het plein het grote boek met het verhaal van de Entree, waar in de verschillende hoofdstukken vooral het thema ‘Talent’ naar voren kwam. Jerremey Schutte, directeur van De Entree, vertelde al zingend dat hij als kind helemaal niet graag naar school ging. Zijn zoektocht naar ‘Hoe kan dit nu anders’ resulteerde in de nieuwe school De Entree. Jerremey: “Leren moet leuk zijn! De Entree is daarom een school met oog voor talent van de leerlingen én een plek waar leerlingen en leraren zich thuis voelen.”

 20200909 20253  20200909 20260

Diverse talenten

In een gedicht, toneelstukjes, muziek en zang werd duidelijk hoe divers de school is en hoezeer De Entree talenten van leerlingen en docenten ziet en herkent. De Entree start als Kindcentrum, met een goede samenwerking met Kern kinderopvang. Jerremey: “We wilden méér dan alleen samen een gebouw delen en hebben ook een gezamenlijke visie ontwikkeld. Kinderen kunnen zo dóór groeien binnen de school, van 0 tot 12 jaar.”

Wethouder Jan Iedema van onderwijs was aanwezig bij de officiële opening, net als bij de start van de bouw en het bereiken van het hoogste punt een paar maanden geleden. Iedema: “Het is verbazingwekkend hoe snel het gaat en hoe mooi het is geworden! Bij het bereiken van het hoogste punt was er vooral veel kaal beton en was het lastig voor te stellen hoe de school eruit zou komen te zien. Ik ben ook heel trots op het feit dat dit een heel duurzaam gebouw is: nul-op-de-meter met zonnepanelen op het dak!”

De Entree is de eerste nieuwe school in het Entreegebied, waar de komende jaren veel huizen bijgebouwd zullen worden. Bij de bouw van de school is hier al rekening mee gehouden, als het huidige leerlingenaantal van ongeveer 200 kinderen groeit, kan er gemakkelijk meer ruimte worden gemaakt voor nieuwe klassen.

 20200909 20268  20200909 20300


Na de opening op het schoolplein was het programma binnen in de school door corona maar voor een kleine groep genodigden te volgen. De school loste dit prima op door met een livestream te werken, zodat de ouders op het plein ook alles goed konden volgen. Het feest werd afgesloten om 12.15 uur met een spectaculaire afsluiting op het grasveld voor alle leerlingen, ouders en genodigden.

Foto's door: Rita Soutendijk en Marja de Laaf

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-