Schermafbeelding 2020 09 07 om 13.43.56 copyCake that cake opende 2 september groots haar deuren in de Dorpsstraat. In deze speciaalzaak kun je terecht voor prachtige taarten, cupcakes en snacks met een Caribische invloed. Je kunt er niet alleen taart kopen, er is ook ruimte om aan tafel rustig koffie & iets lekkers te nuttigen.

 

Op het menubord vind je niet alleen diverse soorten koffie, smoothies zonder toevoegingen, maar ook zoetigheden met tropisch namen horende bij de Caribische keuken. Zoals Ponche crema (Antilliaanse eierpunch), manteka (Antilliaanse botertaart) tot aan Pandushi, een zoet Antilliaans broodje wat aan een koffiebroodje doet denken. Voor de hartige trek bieden zij kroketten, worstjes in deeg en pasteitjes aan. In de vitrine kun je hele en punten verse taarten vinden die je direct kunt meenemen. Wil je die taart liever in een ander kleurtje, dan wordtSchermafbeelding 2020 09 07 om 13.48.50 copy dat dezelfde dag nog voor je geregeld.

Bijzonder in de vitrine is  een van de Cake that cake specialiteiten, een ‘cake in a jar’ letterlijk cake in een potje. Deze zijn bij klanten zo populair dat ze met de post verzonden worden naar mensen ver buiten Zoetermeer. Bijzonder taarten voor Taarten voor babyshowers, bruiloften en verjaardagen leveren zij op bestelling.

Eigenaresse Fabiola zit vol met ideeën voor haar zaak. Trots vertelt zij: “Je kunt hier niet alleen taart eten maar ze ook leren maken, er komen namelijk workshops in de winkel. Om te blijven verrassen wisselt de kaart met taart wekelijks. Dit betekent elke week 6 verschillende smaken taart, ook echte Hollandse appeltaart komt voorbij. De winkel gaat straks ook 2 keer per maand op zondag open, dan kun je ook Antilliaans en Surinaamse maaltijden krijgen zoals bami, nasi, gevulde soep en saté met gebakken aardappelen.”

Schermafbeelding 2020 09 07 om 13.49.13De in Paraguay geboren Fabiola is al sinds jonge leeftijd gek op bakken en koken. Het is een aflevering van Cake Boss en de 4de verjaardag van haar zoon die haar inspireerden om zelf taarten te gaan bakken. Daarnaast heeft zij ook een aanbod aan Caribische en Surinaamse snacks en maaltijden waar ze veel mee op festivals is te vinden. Naast alle drukke werkzaamheden opende ze vaak een pop-up winkel op diverseSchermafbeelding 2020 09 07 om 13.49.01 copy locaties, om haar klanten te bedienen. Na 10 jaar vanuit huis of pop-up locatie werken  heeft ze besloten nu de winkel te openen.

Fabiola: ”Ik groeide thuis letterlijk uit mijn keuken, zeker als er ook nog familie of vrienden mee hielpen. Met 7 koelkasten en een vriezer in huis besloot ik dat mijn huis weer een thuis moest worden. De zaak zorgt er ook voor dat het werk in de zaak blijft, thuis ben ik dan geen bakker die maar door blijft gaan, maar gewoon moeder. ”

Tekst: Monica Lausberg

-advertenties-

-goede doel-