natuurtheaterTheaterdocente Dieuwke Slump start dit najaar in de Boomgaard De Hof van Seghwaert een cursus theatermaken. De cursus vindt niet toevallig plaats in De Hof, de focus in de lessen ligt op natuurtheater, bijzonder theater waarin de natuur ook een actieve rol heeft.


Dieuwke Slump is gediplomeerd theaterdocent en -maker. Ze focust in haar lessen en projecten op het samenbrengen van mensen. Haar theater is experimenteel en open, en biedt ruimte voor iedereen om er een eigen verhaal in te herkennen. Dieuwke: “Dit houdt in dat je je lichaam, stem en expressie gebruikt om bijzonder theater te maken waarin de natuur ook een actieve rol heeft. Door met dit theater bezig te zijn werken we ook aan andere waardevolle eigenschappen, zoals verbinden met anderen, in het moment zijn (in plaats van alleen maar aan het verleden of de toekomst te denken), leren luisteren naar je lichaam en reageren op impulsen.”
Zij kwam toevallig bij de Hof terecht tijdens een blokje om in de corona-lockdown. Dieuwke is nu actief lid van de Kinderbelevingstuin, een gedeelte van de Hof waar kinderen kunnen spelen en leren en waar zij workshops en speelmiddagen organiseer met haar 'collega's' van de Kindertuin.


De cursus voor volwassenen begint met een aantal oriënterende lessen over verschillende invalshoeken om theater te maken en werken daarna toe naar een presentatiemoment. De lessen zijn op maandagavond van 21 september tot en met 23 november van 19.30 tot 21.30. (inloop 19.00 uur). De cursus kost 125 euro voor 10 lessen. De cursus is buiten. Bij slecht weer gaan de lessen ook door dankzij het grote overdekte terras van de boomgaard. De cursus gaat door bij een minimum van 4 deelnemers. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen. Vanzelfsprekend zijn ook tijdens deze cursus de normale coronaregels van kracht.

In september worden er ook twee korte theaterworkshops gegeven in de Hof van Seghwaert om alvast kennis te maken met het maken van natuurtheater. Deze workshops zijn op 7 en 14 september, inloop om 19.00, start om 19.30 uur. De kosten de workshops is 7,50 per keer (opbrengst voor de Hof van Seghwaert) Opgeven voor de proeflessen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De Hof van Seghwaert is te vinden achter Kern Kinderopvang, ter hoogte van Gaardedreef 169 in Zoetermeer.

Foto: Dieuwke geeft in De Hof ook les aan kinderen

-advertenties-

-goede doel-