images corona copyDe gemeente Zoetermeer krijgt vanaf september een eigen locatie waar Zoetermeers zich kunnen laten testen op het coronavirus.De gemeente geeft aan dat als 3de stad van Zuid-Holland dit vanzelfsprekend is.Samen met de GGD Haaglanden wordt gezocht naar een geschikte locatie.

Het streven van de gemeente voor het realiseren van de testlocatie ligt op medio september. GGD Haaglanden laat weten, 'druk bezig te zijn met de voorbereidingen'. Wethouder Ingeborg Ter Laak van zorg en welzijn geeft aan dat “de drempel voor het laten testen zo laag mogelijk moet komen te liggen. Ook is het van belang dat mensen dit dichtbij huis kunnen doen, in ieder geval binnen de gemeente.”

Nu is dit testen voor mensen die afhankelijk zijn van bijvoorbeeld openbaar vervoer nog een hele onderneming. Tot de nieuwe locatie gevonden en werkend is, kunnen mensen met ziekteverschijnselen zich laten testen bij testlocaties in naburige gemeenten. Dit zijn Nootdorp, Leidschendam, Naaldwijk of Den Haag. De mogelijkheid om zich met milde klachten zoals hoesten, koorts of verkoudheidsklachten te laten testen is sinds 1 juni voor iedereen beschikbaar.

Cijfers op een rijtje
De laatst bekende cijfers vanuit de GGD zijn van week 33, dit is tot en met 18 augustus. In die week waren er 445 bevestigde besmettingen in de regio Haaglanden. In totaal zijn er in de regio Haaglanden 6373 testen uitgevoerd, het percentage positieve testen op de testlocaties GGD ligt op 6,5 procent.

-advertenties-

-goede doel-