Deze week zijn Zoetermeerse kinderen midden in de wijk Seghwaert bezig met het bouwen van hutten tijdens de derde huttenbouwweek. De hutten worden gemaakt van grote hoeveelheden pallets en hout.

De organisatie en begeleiding is in handen van buurtvereniging Seghwaert op Dreef en YMCA Zoetermeer.

Huttenbouwweek
Tientallen kinderen, in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar, bouwen sinds maandag een week lang iedere ochtend, onder begeleiding van vele vrijwilligers, aan hun eigen hut.  Ze bouwen de hutten op het grasveld aan de Gaardedreef. ’s Middags na de lunch staan er avontuurlijke, sportieve en creatieve activiteiten op het programma.

In eerste instantie was er nog onduidelijkheid over het doorgaan van de huttenbouwweek. Evenementen zoals deze zijn immers in eerste instantie verboden. Maar na uitgebreid overleg met de gemeente kwam er uiteindelijk alsnog toestemming. Tijdens de huttenbouwweek zijn diverse maatregelen genomen waardoor alles veilig kan verlopen. De ouders mogen niet het terrein op komen, iedereen wast zijn of haar handen en de RIVM-richtlijnen worden in acht genomen.

 i 8mgKVQj X3  i V689pgF X3Donderdagochtend werken de kinderen de hutten helemaal af en kwam waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker de bouwwerken persoonlijk bekijken. Op vrijdag worden de hutten weer afgebroken en alles opgeruimd.

Foto's: Gerard van Warmerdam, meer foto's op: https://foto.vwarmerdam.nl/2020/Huttenbouwweek-Zoetermeer-2020/

-advertenties-

-goede doel-