IMG 2298Ook bewoners in De Leyens ervaren in toenemende mate overlast van kinderen en jongeren bij een speeltuin. Een veldje in De Leyens, tussen de Candidaschouw, Antigoneschouw en Noraschouw, wordt al maanden veel bezocht door jongeren die veel lawaai en zwerfvuil produceren, aldus omwonenden.

IMG 2299De overlast door spelende en gillende kinderen is niet nieuw, maar verergert de laatste maanden wel volgens de bewoners die inmiddels de gemeenteraad om actie vragen. Waren het eerst nog kinderen van rond de 11 jaar, die de nieuwe schommel uitprobeerden, in de zomermaanden is de leeftijd van de groep gestegen naar rond de 15 jaar en de overlast toegenomen.

Bewoners geven aan dat zij, ondanks het warme weer, niet meer in de achtertuin willen zitten door het vele kabaal en ook de vreselijke taal die wordt uitgeslagen. Ook laten de jongeren veel zwerfvuil achter in de speeltuin. Onlangs was er een incident in de speeltuin waarbij dronken jongeren flessen met alcohol kapot gooiden. Twee buurmannen zijn hier op af gestapt en eisten van de jongeren dat ze de glasscherven zouden opruimen, De dreigende situatie liep goed af, de jongeren hebben de scherven opgeruimd, maar zorgde voor veel onrust bij de buurtbewoners.
Jonge kinderen durven de speeltuin nu niet meer te bezoeken uit angst voor de grotere jongens, aldus de omwonenden.

Een bewoner: “De maat is vol en er is nu sprake van ernstige verstoring van de openbare orde. Misschien zijn de ‘Buytenwegh jongeren' inmiddels uitgeweken naar onze speeltuin. We hopen dan ook dat de raad structureel wil ingrijpen.” De betrokken bewoners zijn zelf bezig om een buurtapp op te zetten en documentatie te verzamelen rond de overlast.

-advertenties-

-goede doel-