Palenstein vlek GIn het gebied van de onlangs gesloopte flatgebouwen in Palenstein komen verschillende woningen terug. Dit betreft een mix van sociale en vrije sector woningen. De plannen hiervoor zijn te vinden op de speciale samenspraak website van de gemeente Zoetermeer: doemee.zoetermeer.nl.

Tot eind augustus is er de mogelijkheid om te reageren op de geplande indeling.

De gemeente heeft de gebieden waar de galerijflats stonden, opgedeeld in deelgebieden en deze benoemd als vlek C, vlek D en vlek G. Per gebied wordt een beeld weergegeven van hoe de gebouwen en de omgeving eruit komen te zien. De plannen hiervoor worden door de woningbouwverenigingen Vidomes en De Goede Woning verzorgd.

Onlangs heeft het college besloten dat het aantal te bouwen woningen geoptimaliseerd moet worden. Dat wil in dit geval zeggen dat er meer woningen gerealiseerd dienen te worden in de genoemde deelgebieden. Voor belanghebbenden en belangstellenden is het interessant om te zien hoe dit vormgegeven gaat worden. Wat voor gebouwen worden er neergezet, hoe hoog worden deze gebouwen, hoe wordt er omgegaan met de parkeermogelijkheden en hoeveel groen komt er in deze nieuwe omgevingen?

Tot en met zondag 30 augustus kunnen mensen reageren op de plannen. Dit kun je doen via de speciale website doemee.zoetermeer.nl. Onder het kopje Lopende Projecten vind je Woningbouwplannen Palenstein en hier kan per deelgebied een reactie ingestuurd worden via de site of via de mail.

-advertenties-

-goede doel-