De ouderen van Het Vonkje, een project van stichting Piëzo, waren deze week te gast bij Buurttuin Zoete Aarde. Het bezoek aan de Buurttuin is één van de onderdelen van het vakantieprogramma ‘vakantiesfeer in Zoetermeer’ van Het Vonkje.
bezoek zoete aarde Het Vonkje 2
Bij aankomst werden de ouderen welkom geheten door vrijwilligers van de tuin. De vrijwilligers gaven een rondleiding door de tuin. Ze vertelden over het ontstaan van de tuin, wat er allemaal groeit en te doen is. Ook leerden de ouderen dat sommige bomen in de perenboomgaard al 60 jaar oud zijn.

Na de rondleiding was het tijd om in de kas plaats te nemen en te genieten van een gezonde lunch met als verrassing een muzikale afsluiting. Eén van de reacties van een oudere: “wat was het gezellig om naar de Zoete Aarde te gaan. Ik heb erg genoten. Er is zoveel te zien. En de afsluiting met muziek was erg leuk. Bedankt voor deze mogelijkheid.”

In de vakantieweken kunnen ouderen op de PiëzoCentra in Oosterheem, Palenstein en Meerzicht deelnemen aan verschillende vakantie-activiteiten, vakantiefeestjes en meedoen aan excursies in Zoetermeer zoals naar Buurtuin Zoete Aarde of naar Museum De Voorde.

Meer informatie over Het Vonkje of het zomerprogramma van Het Vonkje? Neem contact op met Jocelyn Heidweiller, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of 06 51948552. Het vakantieprogramma wordt financieel mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en Fonds NutsOhra.

Fotograaf: Piëzo

-advertenties-

-goede doel-