20200718 19435

De Lifeguards zitten aan de rand van het bad in het zonnetje te wachten op de bezoekers

Het buitenzwembad van Sweet Lake Wellness is vanaf zaterdag 18 juli geopend voor publiek. Drie buitenbaden liggen, door grote bouwhekken afgeschermd van de rest van de bouwplaats, te wachten op bezoekers. Beheerder Bert Dijkhuizen verwacht geen grote toeloop: ”10 euro entree is wel erg veel”.

Hij heeft over de entreeprijs niets te zeggen, die wordt bepaald door de eigenaar van het Wellness resort. “Een paar jaar geleden moesten de mensen €5,-  per persoon betalen, dat vonden de meesten al teveel. Maar je legt er sowieso op toe, de kosten voor onderhoud en personeel zijn zo hoog dat eraan verdienen nauwelijks lukt.”

Voor deze entreeprijs van €10,- , welke geldt voor elke leeftijd vanaf 0 jaar, krijgt de bezoeker zwembaden die er prachtig uit zien, maar nog niet af zijn. Er wordt nog gewerkt aan het leggen van de tegels en de omgeving is één grote bouwplaats: hier moet nog het nieuwe wellness resort Sweet Lake Wellness gaan verrijzen. De openingstijden zijn dagelijks van 10 tot 17 uur, bij goed weer. Bij veel regen, kou of harde wind is het zwembad gesloten.

 20200718 19443  20200718 19458
Bezoekers waren er nog niet zaterdagochtend, het water ligt er mooi strak blauw bij  

De baden

Om bij de kleinste bezoekers te beginnen, zij kunnen terecht in het spiegelbad. Dit is een bad dat tot de rand toe gevuld is en met 20 cm diep prima geschikt is voor de kleintjes. De andere twee baden zijn beide 1.40 mtr diep. Een langwerpig bad is 10 bij 20 meter en dan is er nog een rond fonteinbad, nog even zonder werkende fontein. Bert Dijkhuizen: “De baden zien er in ieder geval keurig uit, dat is op orde. Het water wordt ook elke dag gecontroleerd, dus met de kwaliteit zit het wel goed.”

Vlak achter de kassa is een grasveld, waar bezoekers hun handdoek kunnen neerleggen om lekker in de zon te zitten.

 20200718 19467  20200718 19470

Geen luxe

Voor luxe hoef je verder niet te komen naar het buitenbad van Sweet Lake Wellness. Er staan Dixie cabines aan de rand van het grasveld om naar het toilet te kunnen, maar omkleden en douchen moeten mensen thuis doen. Op het terrein is geen horeca en ook geen drinkwaterkraan, eten en drinken van thuis meenemen dus.

Er hoeft, en kan, ook niet gereserveerd te worden voor het zwemmen, er is simpelweg nergens een informatiepunt wat te bereiken is voor bezoekers.

De beheerder: “De eigenaar van Sweet Lake Wellness heeft er ook helemaal geen belang bij om het buitenzwembad open te stellen, maar hij wordt gedwongen door een overeenkomst die gemaakt is bij de verkoop van het oude Keerpunt. Hij moet elke zomer 8 weken een buitenzwembad open stellen. Dus dat doet hij hiermee.”

 

Entree

Voor de entree van het zwembad moet je even zoeken, deze ligt aan het parkeerterrein van de voormalige wildwaterbaan Dutch Water Dreams. Wie op de plek van de vroegere ingang van het Keerpunt gaat kijken, stuit op meters bouwhekken. Parkeren kunnen bezoekers dan ook het beste op de parkeerplaats van de wildwaterbaan, naast Club Magnum.

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-