20200715 Uitreiken eerste Oosterheemwijzer aan nieuwe bewoners copyWethouder Ingeborg Ter laak overhandigde woensdag 15 juli de allereerste wijkkaart aan de nieuwe bewoners van Oosterheem. De wijkkaart is ontwikkeld om bewoners te informeren over de wijk, en belangrijke steunpunten in de omgeving aan te geven.

De kaart werd in ontvangst genomen door de familie Abid. Zij ontvingen de dag ervoor de sleutels van hun nieuwe woning. Na het inspecteren van de kaart liet mevr Abid weten 'zeker gebruik te maken van de kaart die een handig formaat heeft en daardoor makkelijk mee kan worden genomen'.

"Oosterheem heeft veel voorzieningen en plekken waar bewoners kunnen ontspannen en recreëren en elkaar kunnen ontmoeten. Maar ook waar mensen terecht kunnen met een hulpvraag",  aldus wijkwethouder Ingeborg ter Laak. "In mijn gesprekken met bewoners valt op dat veel bewoners hier niet bekend mee zijn en dat is zonde. Met deze kaart hoop ik dat bewoners nog beter hun weg vinden naar deze plekken en de image0 kopieverschillende organisaties."

Van kinderboerderij tot inlooppunt

Op de nieuwe wijkkaart zijn belangrijke plekken in Oosterheem uitgelicht, zoals inlooppunten waar inwoners met vragen terecht kunnen, maar bijvoorbeeld ook het winkelcentrum, speeltuinen, de kinderboerderij en kunstwerken. De wijkkaart bevat daarnaast interessante weetjes over de buurt. 

 

Gratis verkrijgbaar

De wijkkaart is een samenwerkingsproject tussen de gemeente, Perron-centrum, Perron 1 ,Piëzo en Palet welzijn. Deze sociaal betrokken organisaties willen niet alleen nieuwe bewoners welkom heten met de kaart, maar ook huidige bewoners informeren over de wijk. Door het duidelijk aangeven van o.a deze organisaties hopen zij sneller gevonden te worden door inwoners. Susanne van Veen wijk, coördinator Oosterheem: ”Deze kaart moet ervoor zorgen dat inwoners zich betrokken voelen bij de wijk”. De wijkkaart is gratis verkrijgbaar bij de inlooppunten in Oosterheem: Enjoy Life, Perron 1, Perron Centrum of Stichting Piëzo. 

 

Wijkgericht werken

De kaart van Oosterheem is ontwikkeld in het licht van wijkgericht werken. Wijkgericht werken is een werkwijze die momenteel wordt toegepast in de pilotwijken Oosterheem en Seghwaert en is een samenwerking met buurtbewoners en partners in de wijk om initiatieven te laten aansluiten op behoeften en de leefomgeving van de inwoner. Bewoners weten wat er speelt in de wijk en wat er mogelijk nodig is om de leefbaarheid, veiligheid en sociale binding in de leefomgeving te verbeteren. De gemeente nodigt hen daarom uit om ideeën en wensen te delen. Kijk voor meer informatie over Oosterheem op www.zoetermeer.nl/Oosterheem.  

 

WhatsApp Image 2020 07 15 at 12.25.36

Aanwezig;
Ingeborg Ter Laak: Wethouder , Marion Moerland; Ontwerp kaart , Susanne van Veen: wijkcoördinator
Timo Hagendijk: Perron Centrum, Jacqueline Gravesteijn: Perron1 , Nathalia Sadinska: Coördinator Piëzo Ooosterheem, Nynke Wiersma: Communicatie Adviseur gemeente Zoetermeer 

-advertenties-

-goede doel-