woningen_kwadrant_complexHet Kwadrant B&F, het voormalige volkstuinencomplex, gaat veranderen in een nieuw woongebied. De locatie is gelegen tussen de Australiëweg, de Oostweg, Van der Hagenstraat en de Zegwaartseweg. Er komen 536 nieuwe woningen in een groen-stedelijk, parkachtige woonomgeving.

“Het volkstuinencomplex is jaren geleden verplaatst om op deze plek ruimte te bieden aan nieuwe ontwikkelingen. Daarom kunnen we nu veel woningen mogelijk maken in een parkachtige omgeving. Een prachtige manier om dit gebied aantrekkelijk te maken én verschillende soorten woningen toe te voegen.” aldus wethouder Marc Rosier (Stedelijke Ontwikkeling).Verschillende woningen

Er zijn in deze ontwikkeling ook maatschappelijke functies toegevoegd, namelijk een kleinschalig zorgconcept van circa 40 zorgappartementen en een woonconcept van Stichting Villa Eigenwijze van 16 appartementen voor jongvolwassen kinderen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Het plan bestaat uit circa 536 woningen, waaronder 94 sociale huurwoningen, 200 vrije sector huurwoningen en 186 koopwoningen.

Foto: Het gaat hier om gebied B & F van het Kwadrant.

-advertenties-

-goede doel-