sloop Diederik van TeilingenflatWethouder Robin Paalvast heeft maandag 13 juli het officiële startsein gegeven voor de sloop van de Diederik van Teilingenflat. “Een mijlpaal voor de vernieuwing van Palenstein”, zegt Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van woningcorporatie De Goede Woning.

De Diederik van Teilingenflat is de vijfde en laatste grote galerijflat in Palenstein die plaats maakt voor nieuwe woningen. In 2005 tekenden de gemeente Zoetermeer en de woningcorporaties De Goede Woning, Vestia en Vidomes een samenwerkingsovereenkomst voor de vernieuwing van Palenstein.

De galerijflat aan de Diederik van Teilingenlaan maakt plaats voor nieuwbouw. Na de sloop van de flat bouwt De Goede Woning er 46 sociale huur en middenhuur appartementen, 17 sociale huur eengezinswoningen en 56 koopwoningen. De bouw begint eind 2021. De woningen worden naar verwachting in 2023 opgeleverd.

Ook de bouw van Stadskwartier Palenstein is in volle gang. In de zomer van 2019 is aan de Jan van Beierenlaan de bouw begonnen van dit nieuwe woon- en winkelcentrum. Stadskwartier Palenstein bestaat uit 109 sociale huurwoningen (appartementen), 46 vrije sectorwoningen, twee supermarkten en een aantal kleinere winkels, waaronder een kapper en een bakker. Van de 46 vrije sectorwoningen krijgen 38 appartementen en 4 woningen met tuin een middenhuur tarief.

De aanpak van Palenstein duurt tot 2025. Kijk op www.palensteinzoetermeer.nl  voor meer informatie over de ontwikkeling van de totale wijk.

Fotobijschrift: Wethouder Robin Paalvast geeft het startsein voor de sloop van de Diederik van Teilingenflat in Palenstein.

Foto: MG Fotografie / Michel Groen

Lees ook: https://zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/396-juni-2020/18665-sloop-diederik-van-teilingenflat

-advertenties-

-goede doel-