De SniepEen gesponsorde advertentie op Facebook zorgde voor vraagtekens bij veel Zoetermeerders. Er werd aangekondigd dat de locatie van de Sniep een nieuwe woonbestemming krijgt. Tevens werd gevraagd een enquête in te vullen met betrekking tot woonwensen. Gaat hotel/restaurant De Sniep weg? 

Navraag bij mevrouw van der Burg, eigenaresse van De Sniep, leert ons dat er op dit moment slechts sprake is van een onderzoek naar mogelijkheden op de langere termijn. Woningbouw is daar één van. Ook andere opties worden overwogen zoals bijvoorbeeld een zorghotel. Vastgoedonderneming Chronos benaderde de eigenaresse enige tijd geleden met plannen voor de ontwikkeling van woningen op de kavel van De Sniep.

De heer van Beers van Chronos geeft aan dat voor een online enquête gekozen is vanwege corona. Via Facebook en Instagram brengen zij dit onder de aandacht en verzamelen zo de wensen van geïnteresseerden. De doelgroep, het gewenste woonproduct en de gewenste verschijningsvorm worden op deze manier in kaart gebracht. Mochten deze plannen werkelijkheid gaan worden dan zal het nog zeker geruime tijd duren voordat er daadwerkelijk woningen gebouwd gaan worden.

De Sniep is een begrip in Zoetermeer. Begonnen als restaurant en partycentrum en uitgegroeid tot landgoed met hotel, restaurant en zalenverhuur. Het à la carte restaurant is sinds maart 2020 gesloten, men is zich gaan richten op private dining. Inge van der Burg geeft aan dat Landgoed de Sniep voorlopig gewoon in bedrijf blijft als exclusieve locatie voor overnachtingen, feesten, zakelijke evenementen en vergaderingen. Ook bruiloften zijn mogelijk: De Sniep is sinds enige tijd ook een officiële trouwlocatie.

-advertenties-

-goede doel-