Het wekelijkse lunchconcert zal op woensdag 15 juli gegeven worden door de aanstormende talenten Dante Jongerius (blokfluit) en Zohra Jongerius (viool). Zij worden begeleid door Ronald de Jong op de klavecimbel. Dante en Zohra Jongerius spelen delen uit hun programma ‘Nieuwe Geluiden’.

Hoewel de jonge musici al regelmatig actief waren in binnen- en buitenland, staan ze nu voor het eerst ook samen op het podium. Ze spelen een gevarieerd barokprogramma dat door henzelf is samengesteld, met werken van onder andere Corelli, Bach en Vivaldi.

 dante  zohraDante Jongerius (18) studeert traverso en blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met als belangrijkste docenten Kate Clark, Wilbert Hazelzet en Daniël Brüggen. Verder volgt hij als bijvak lessen in orkestdirectie aan hetzelfde instituut. Dante hoopt zich te ontwikkelen tot een specialist in de Oude Muziek, als fluitist en als dirigent, en won met zijn spel al diverse prijzen, onder andere op het Prinses Christinaconcours.


Zohra Jongerius (14) combineert op de School voor Jong Talent haar middelbare schoolopleiding met een studie klassiek viool aan het Koninklijk Conservatorium. Daarnaast volgt ze barokvioollessen bij meesterviolist Shunske Sato, artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. In juni 2019 maakte Zohra deel uit van het project All of Bach. Het resultaat, tevens haar eerste vertolking op een barokviool, is te beluisteren op https://www.bachvereniging.nl/nl/bwv/bwv-1004-1/

Tijdens dit lunchconcert in de Oude Kerk worden de jonge musici begeleid door Ronald de Jong, cantor-organist van de Oude Kerk, die voor deze gelegenheid achter zijn eigen klavecimbel plaats zal nemen.

De kerk gaat open om 12.15 uur en het concert vangt aan om 12.45 uur. Reserveren wordt aangeraden want vol is vol en de beschikbare plaatsen zijn beperkt. U kunt zich opgeven via www.herbergoudekerk.nl en de toegang is gratis.

 

-advertenties-

-goede doel-