Maandag 6 juli 2020 was het feestelijke moment, dat wethouders Robin Paalvast en Jan Iedema, het heringerichte horecaplein aan de Dorpsstraat, officieel konden heropenen. De plannen en het ontwerp voor de opknapbeurt van het plein dateren van januari 2019.

opening 2020 horecaplein dorpsstraat zoetermeer 014 wethouders robin paalvast en jan iedema

De aanleiding voor deze facelift, was dat het plein door o.a. het milieueiland en de fietsenstalling een rommelige indruk wekte. Door het eiland en de stalling een nieuwe plek te geven buiten het plein en de bestrating vlakker te leggen, zou er een toegankelijker plein gecreëerd worden met meer ruimte voor kleinschalige evenementen, waardoor ook de aantrekkelijkheid van de gehele Dorpsstraat vergroot wordt. In het eerste kwartaal van 2020 werd de uitvoeringsfase gestart. 

opening 2020 horecaplein dorpsstraat zoetermeer 008 wethouders robin paalvast en jan iedema en ondernemers opening 2020 horecaplein dorpsstraat zoetermeer 004 wethouders robin paalvast en jan iedema


Wethouders Paalvast (binnenstad) en Iedema (economie) stelden over de plannen: "Het is een gezamenlijke inspanning van bestuur en ondernemers om de Dorpsstraat aantrekkelijker te maken voor bezoekers. De historische stadskern is een icoon van Zoetermeer en verdient een gezellig centraal horecaplein waar wat te beleven valt."

Beide wethouders verrichtten de officiële handeling door, in het bijzijn van ondernemers en belanghebbenden, op het plein een 30 kilo zware herdenkingssteen met het jaartal 2020 erop te plaatsen. Deze steen werd geplaatst in een tijdlijn van tegels met jaartallen die refereren aan belangrijke gebeurtenissen in de historie van Zoetermeer.

opening 2020 horecaplein dorpsstraat zoetermeer 015 inofficieel gedeelte opening 2020 horecaplein dorpsstraat zoetermeer 001 class by jofel


De plechtigheid werd afgesloten met een informeel deel waarbij de horeca ondernemers aan het plein: eetcafé Class by Jofel, trattoria Di Niente en Zuliani’s Gelato een hapje en drankje verzorgden.

Foto’s en tekst: Guus Pauwels

-advertenties-

-goede doel-