CKC & partners, Buurtwerk (Samenlevingsopbouw), Palet Welzijn, Stichting Piëzo, Perron Centrum en Perron 1 gaan de komende weken met het pop-up cultuur(t)huis de wijk Oosterheem in. Bewoners kunnen daar hun ideeën kwijt over welke activiteiten ze missen of graag meer willen zien in hun wijk.


cultuurthuis oosterheem langerak 2 Want hoe voel je je thuis in je wijk? Wat is er in jouw wijk te doen aan activiteiten? Hoe ziet jouw ideale plek in de wijk eruit waar je bezig kunt zijn met onder andere kunst & cultuur? Met Cultuur(t)huis wil het team Cultuurparticipatie van CKC & partners de behoeftes van de bewoners aan culturele activiteiten ophalen.

Wanneer en waar staat het Cultuur(t)huis?

Dinsdag 7 juli van 09.00 – 12.00 uur, veldje Tenerife

Vrijdag 10 juli van 13.00 – 16.00 uur, veldje Schipluidenpad

Maandag 13 juli van 18.00 – 21.00 uur, veldje Saba

Woensdag 19 augustus van 19.00 – 20.30 uur, veldje Tonga

Bewoners kunnen hun ideeën ook kwijt bij de bakfiets waarmee de wijk wordt ingegaan.

Cultuur(t)huis

Wijkbewoners hebben zelf invloed op welke kunstzinnige of culturele activiteiten ze zouden willen zien of doen in hun wijk. Als bewoners vinden dat de wijk bijvoorbeeld te weinig kleur heeft, kan het gezamenlijk maken van een muurschildering een activiteit zijn. Of bijvoorbeeld het creëren van een plek in de wijk als podium voor talent, voor een korte creatieve cursus of workshop, waar kinderen muziek kunnen maken, exposities kunnen worden vertoond of een voorstelling wordt gegeven. Eigen inbreng van wijkbewoners is altijd leidend. Daarnaast wil Cultuurparticipatie onderzoeken of er behoefte is aan een (satelliet)plek om cultuur te brengen, passend bij de cultuurbehoefte van de inwoners van Oosterheem.

-advertenties-

-goede doel-