beleidsgebieden parkerenBegin dit jaar zijn de parkeertarieven en parkeertijden in het centrum gewijzigd. Bezoekers van bewoners in dit gebied werden hierdoor geconfronteerd met fors hogere tarieven. De raad heeft besloten dat voor 67 bezoekersuren per jaar parkeren gratis is.

Bewoners van het centrumgebied ontvangen met ingang van 1 september 2020, per huishouden 67 gratis bezoekersuren per jaar. Met het gebruik van een app kunnen zij op basis van kenteken en toegekende uren, het bezoek eenvoudig digitaal aan- en afmelden.

Deze regeling gaat in per 1 september 2020 en vanaf die datum tot en met 31 december 2020 ontvangen de bewoners de volledige 67 uur. Voor het jaar 2021 geldt dat deze 67 gratis uren per huishouden, verspreid worden over het gehele jaar.

 

Waarom deze regeling?

De parkeertijden zijn per 1 januari 2020 verruimd van 9.00- naar 23.00 uur (ma t/m za). Dat betekent dat bezoekers van bewoners voortaan parkeergeld moeten betalen in de avonduren tot 23.00 uur. De gemeente wil met deze bezoekersregeling tegemoet komen aan de bewoners en hun bezoekers. Afgelopen maanden is de gemeente samen met het Parkeerservicebureau Zoetermeer (P1) aan de slag gegaan om een klantvriendelijk systeem te bedenken, waardoor het aan- en afmelden van bezoek eenvoudig verloopt. Het Parkeerservicebureau Zoetermeer (P1) informeert bewoners van het centrumgebied nog verder over hoe de app precies werkt.

Op www.zoetermeer.nl/parkeerbeleid  is meer informatie te vinden over het parkeerbeleid van de gemeente en de parkeerzones in de stad.

Afbeelding: beleidsgebieden parkeren

-advertenties-

-goede doel-