handenMantelzorgers zorgen langdurig, intensief en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Mantelzorgers in Zoetermeer krijgen van de gemeente een waardering voor hun inzet, de Mantelzorgwaardering.

In 2020 bestaat de mantelzorgwaardering van de gemeente Zoetermeer opnieuw uit een éénmalige financiële waardering van €200. De mantelzorgwaardering 2020 kan worden aangevraagd via het registratieformulier op de ZoSamen-website www.zosamen.nl/mantelzorgers/registratieformulier.  
De aanmeldingstermijn voor de mantelzorgwaardering is vanaf 1 mei 2020 tot en met 10 november, deze laatste datum valt tegelijk met de landelijke Dag van de Mantelzorg. Per mantelzorger wordt er maximaal 1 waardering verstrekt. 

Voorwaarden

Je komt in aanmerking voor de waardering als je onbetaald zorgt voor een ziek of gehandicapt familielid, vriend of buur die in Zoetermeer woont; intensieve zorg verleent (meer dan 8 uur per week) voor langere tijd (meer dan drie maanden aaneengesloten); 18 jaar of ouder bent.

Ondersteuning bij de aanvraag

Voor ondersteuning bij het aanvragen van de waardering is de coördinator mantelzorg op de maandagmiddag van 15-16uur aanwezig op het spreekuur in het atrium van de Gondelkade 33 in Zoetermeer. Wegens het coronavirus is het nodig om een afspraak te maken voor het spreekuur. Dit kan door te bellen of appen naar 06 27 291 464 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-