bezuijenDe gemeenteraad heeft donderdagavond bekend gemaakt wie de 22e burgemeester van Zoetermeer zal worden. Na Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker, zal burgemeester Michel Bezuijen naar verwachting per 1 oktober 2020 het ambt gaan bekleden.

 

De gemeenteraad heeft twee kandidaten voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, daarbij heeft de raad de voorkeur uitgesproken voor Michel Bezuijen, die op dit moment burgemeester is van Rijswijk. Deze aanbeveling van de gemeente wordt gewoonlijk gevolgd door de minister. Volgens Jordy Boerboom, raadslid en voorzitter van de vertrouwenscommissie is de heer Bezuijen de juiste man voor deze taak: "Hij is snel en vaardig, heeft een uitstekend gevoel voor communicatie en samenwerking."

Michel Bezuijen, 53 jaar, is vanaf september 2013 burgemeester van Rijswijk. Hij studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en begon begon zijn bestuurlijke carrière als wethouder en eerste locoburgemeester van de gemeente Haarlemmermeer, daarna werd hij burgemeester van Rijswijk.

 

Waarnemend burgemeester Lokker nam nog even van de gelegenheid gebruik om de raad te vertellen dat hij 'zeer opgetogen' over Zoetermeer is. Lokker: "Langzaam maar zeker zie je dat Zoetermeer weer gaat leven. Eén op één ontmoetingen met mensen uit de stad maken mij nog duidelijker hoe bijzonder deze stad is."

 

Profielschets

De Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, ontving 11 sollicitaties voor de burgemeesterspost in Zoetermeer. De vertrouwenscommissie heeft vervolgens gesprekken gevoerd met de geselecteerde kandidaten. De aanbeveling wordt gedaan op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets van de nieuwe burgemeester.

 

Lees meer over de oud-burgemeesters van Zoetermeer: Oud-burgemeesters-van-Zoetermeer

Foto: website gemeente Rijswijk

-advertenties-

-goede doel-