Present Zoetermeer 2Stichting Present Zoetermeer is onlangs geholpen met een gift van Rabobank Regio Den Haag. Present Zoetermeer heeft direct aan het begin van de Corona crisis al haar reguliere projecten stop moeten zetten. Met deze projecten zijn er altijd veel contacten tussen vrijwilligers en hulpvragers; dat is in coronatijd niet mogelijk.

Present Zoetermeer heeft in dezelfde week dat haar reguliere projecten stopgezet werden de eerste stappen genomen om te kijken hoe de vrijwillige inzet en acute Corona gerelateerde hulpvragen opgelost konden worden. Samen met de Gemeente Zoetermeer, Stichting Piëzo, Palet Welzijn en Unie Van Vrijwilligers in Zoetermeer is de stichting erin geslaagd om door inzet van veel vrijwilligers veel mensen te helpen. Onder meer met een boodschappendienst, huiswerkbegeleiding, kookmaatjes, maaltijden en nog vele andere activiteiten.

Present Zoetermeer moest ook op zoek naar nieuwe gulle gevers om deze coronaprojecten te kunnen betalen. Rabobank Regio Den Haag heeft direct aangeboden om hierbij te helpen door een flinke bijdrage in de kosten toe te zeggen. Door deze bijdrage kunnen de diverse coronaprojecten de komende maanden door blijven gaan. Richard van Maurik, directeur Bedrijven van Rabobank Regio Den Haag: “Als coöperatieve bank willen we zeker ook in deze crisis zelfredzaamheid bevorderen. De aanpak van Stichting Present steunt mensen enorm in deze tijd. Door de persoonlijke benadering en hulp op maat zijn heel veel mensen in Zoetermeer geholpen. We zijn blij daaraan een bijdrage te hebben kunnen leveren.”

Gerda Griffoen, algemeen coördinator van Present Zoetermeer zegt het als volgt: “Dat is ook waar Present Zoetermeer voor staat: Mensen in beweging brengen voor elkaar, dit doen we door een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.”

Bijna tweehonderd vrijwilligers hebben met elkaar al ruim vijfhonderd projecten kunnen doen bij mensen in Zoetermeer die deze hulp heel hard nodig hadden.

-advertenties-

-goede doel-