Op initiatief van GroenLinks is in de Zoetermeerse gemeenteraad gedebatteerd over discriminatie en racisme binnen de samenleving. De wereldwijde protesten hebben ervoor gezorgd dat dit belangrijke onderwerp op de voorgrond is geplaatst. Wereldwijd, maar zeker ook lokaal is het van groot belang.

Racisme en discriminatie zorgen niet alleen voor verharding van de maatschappij, maar ook voor een verdeling tussen inwoners. Vrijwel dagelijks wordt artikel 1 van de Grondwet geschonden omdat discriminatie en racisme op grond van huidskleur, geloof, etniciteit, sekse, leeftijd en andere aspecten plaatsvindt. De GroenLinks fractie is daarom blij dat het college aan de slag gaat met een werkconferentie omtrent deze onderwerpen. De werkconferentie wordt georganiseerd door Stichting voor Inclusie en discriminatiebestrijding en de gemeente.

Ook kreeg de fractie de toezegging om geïnformeerd te worden over de resultaten van de eerder door GroenLinks ingediende motie ‘Charter Diversiteit’, Deze charter zal bijdragen aan het bevorderen van diversiteit op de gemeentelijke werkvloer. De gemeente Zoetermeer zal zodoende een voorbeeldfunctie hebben voor inwoners en werkgevers in de stad waar het gaat om het bieden van gelijke kansen op de werkvloer.

derya yulaDagelijks discriminatie

GroenLinks raadslid Derya Yula vindt dat er nog veel werk aan de winkel is: “Sommige kinderen worden in de periode van Sinterklaas vaker gepest vanwege hun huidskleur, homoseksuelen worden buitengesloten en zelfs mishandeld op straat vanwege hun seksuele geaardheid en er is meer wantrouwen jegens moslims vanwege hun religieuze achtergrond. Dit zijn regelrechte schendingen van artikel 1 van de Grondwet en mogen we nooit accepteren.”

Foto: raadslid Derya Yula

-advertenties-

-goede doel-