i FDQv9Lh X3Bij de Ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo in Winkelcentrum Buytenwegh kunnen Zoetermeerders, gratis en naar eigen smaak, een mondkapje maken. Nu het dragen van een mondkapjes in het openbaar vervoer sinds 1 juni verplicht is, zijn veel mensen op zoek naar een veilig, maar ook leuk mondkapje.

i zBrXnzk X3Het Digital Art Lab CKC van CKC & partners heeft zich op deze maatschappelijke uitdaging gestort. Door middel van een innovatief ontwerp, via de 3D printer geprint, wordt een mondkapje gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van materialen als stofzuigerzakken en theedoeken, waarvan is aangetoond dat deze een relatief hoge mate van bescherming bieden. Onder begeleiding wordt het mondkapje gemaakt en er is ruimte om ideeën uit te wisselen over kunst en cultuur in de wijk waar iemand woont. Er kan ook een mondkapje worden gemaakt voor een andere wijkbewoner, die wellicht in een kwetsbare doelgroep valt.

De mondkapjes worden gemaakt op donderdag 18, 25 juni en 2 juli tussen 13.00 en 16.00 uur. Het maken van een mondkapje gaat op afspraak en er zijn maximaal 3 deelnemers tegelijkertijd aanwezig. Om de veiligheid van deelnemers en begeleiders te kunnen waarborgen worden de richtlijnen en maatregelen rondom het coronavirus van het RIVM gehanteerd.
Om mee te doen kan een afspraak worden gemaakt via https://bit.ly/3dCBsro Deze activiteit vindt plaats in de Ambachtenwerkplaats aan de Teldersrode 25 in Buytenwegh.

Foto's: Gerard van Warmerdam

-advertenties-

-goede doel-