20200610 19089

Directeur bibliotheek Joke Mos (links) leidt burgemeester Lokker rond in de bibliotheek 

Waarnemend burgemeester Lokker is al begin april gestart als burgemeester van de start en heeft de afgelopen tijd al veel mensen en organisaties gesproken, maar vooral veel digitaal gewerkt. Nu is het de tijd om ook fysiek kennis te maken met de stad. Lokker bezocht de bibliotheek en het Stadstheater.

Burgemeester Lokker werd door directeur Joke Mos rondgeleid in de hoofdvestiging van de Zoetermeerse Bibliotheek in het Stadhuis-Forum. Lokker: “Het is fijn om mensen, die ik al wel online gezien heb, nu ook in persoon te ontmoeten. Het communiceert toch echt een stuk makkelijker als je elkaar ook echt live ziet!”

Joke Mos vertelde over de uitdagingen waar de bibliotheek nu voor staat. De bibliotheek start nu weer op in de 1,5 meter maatschappij en moest veel veranderen om de bezoekers weer veilig te kunnen ontvangen. Joke: “Er staan nu mandjes bij de entree, maar we tellen ook digitaal hoeveel bezoekers er in huis zijn. Ook de routing in de bibliotheek is aangepast, zodat mensen elkaar zo min mogelijk ‘tegen het lijf lopen’. We zijn alert op de richtlijnen, maar werken dat de meeste bezoekers zich heel goed aan de afspraken houden.”


Burgemeester Lokker is blij dat de bibliotheek weer open kan: “Boeken zijn een grote inspiratiebron voor mensen, het is fijn dat bezoekers nu weer zelf boeken kunnen uitzoeken en advies kunnen vragen aan de medewerkers.” “Dat is één van de belangrijkste functie van de bibliotheek”, beaamt Joke Mos, “informeren en adviseren van onze bezoekers. Daarna komt ‘ontmoeten’, maar dat is nu natuurlijk best lastig met het coronavirus!”

 

 20200610 19099  20200610 19106
 Voorzien van mandje in de bibliotheek  Het boekje 'Het geheim van disruptie' trok de aandacht van de burgemeester

 

Welke boeken neemt de burgemeester mee?

Burgemeester Lokker vindt boeken over kunstgeschiedenis heel interessant, hij is enkele jaren tekenleraar geweest en leerde in die tijd ook veel over kunstgeschiedenis. “Kunstgeschiedenis leert je kijken naar dingen”, aldus de burgemeester, “waardoor heel gewone objecten opeens heel bijzonder worden.”
Tijdens de rondleiding over de verschillende afdelingen van de bibliotheek kwam Lokker echter een heel ander, interessant boek tegen: ‘Het geheim van disruptie, de basis van echte vernieuwing’ van Menno Lanting. “Dit is wel heel actueel nu! Onze hele samenleving is nu overhoop gehaald door het coronavirus en er moet nu veel worden nagedacht over verandering en vernieuwing. Hoe ga je om met de chaos en zorg je dat er iets positiefs uit voort komt.”

-advertenties-

-goede doel-