mz speelveldje2Het Cruijff Court bij Kentalis verdwijnt, maar na de zomer krijgt Meerzicht een nieuwe ‘playground’, bij het Kerkenbos. In samenwerking met de Krajicek Foundation wordt het bestaande sportveld aan het Kerkenbos omgevormd wordt tot een Krajicek Playground.

Het verdwijnen van het Cruijff Court bij Kentalis in Meerzicht zorgde voor veel protesten bij buurtbewoners en jongeren die hun sportveld zagen verdwijnen. Een paar 100 meter verderop wordt nu een bestaand sportveldje omgevormd tot een Krajicek Playground. Wethouder Paalvast verwacht weinig overlast van de playground, omdat dit terrein ook nu al in gebruik is als sportveld. Paalvast: “In samenwerking met de Krajicek Foundation gaan we hier ook jongeren uit de buurt opleiden die op de playground stage kunnen lopen en activiteiten organiseren voor de buurt.”
De nieuwe playground zal waarschijnlijk al na de zomer van start kunnen.

Veel gebruik gemaakt van het veld

D66 is blij dat er na de ontmanteling van het Cruijff Court in Meerzicht, toch een nieuw sportveld wordt aangelegd in de wijk. D66-raadslid Frank Schoonbeek: “Het werd ons al snel duidelijk dat het huidige Cruijff Court volledig ontmanteld zou worden, daarom hebben we direct aandacht gevraagd voor een alternatief. Er werd veel gebruik gemaakt van het veld. En naast het sportieve aspect heeft een dergelijke faciliteit ook een verbindende functie in de wijk. We zijn erg blij dat het college ons signaal oppakt en de noodzaak van een goede sport- en spelfaciliteit in Meerzicht onderkent.”

-advertenties-

-goede doel-