20200404 17840De Zoetermeerse warenmarkt in het centrum krijgt meer ruimte. Wethouder Jan Iedema vertelde maandagavond in de commissievergadering dat de markt vanaf komende zaterdag ook op het Marktplein gehouden mag worden.

Meer ruimte was nodig omdat de markt steeds meer bezoekers trekt. Roel vd Vlies, Zó Zoetermeer: "Veel mensen doen liever buiten in de openlucht hun boodschappen in deze coronatijd. De marktmeester merkte dat het steeds drukker werd op de markt en geeft aan dat er meer ruimte nodig is." 

In eerste instantie werd de aanvraag om het Marktplein te gebruiken afgewezen door de gemeente, omdat de parkeerplaatsen op het plein dan niet meer gebruikt zouden kunnen worden. Maar uit verdere gesprekken bleek dat slechts een deel van het Marktplein bezet zou worden door de marktkramen, er blijft dan nog voldoende ruimte over voor auto's om te parkeren. 

De Zoetermeerse markt kon, als één van de weinige markten in Zoetermeer, tijdens de coronacrisis gewoon doorgaan, mede door goede samenwerking met de gemeente. De marktkramen werden verder uit elkaar gezet, er kwamen waarschuwingsborden bij de entree van de markt en pijlen en aanwijzingen op de grond om de bezoekers veilig met 1,5 meter afstand de markt te laten bezoeken. Marktmeester Rob Hofschreuder van de Zoetermeerse markt heeft dan ook verschillende markten in het land geholpen om een goed coronabeleid op te zetten.

-advertenties-

-goede doel-