phemia make a wishElk jaar loopt jazzdansdocente Phemia de Boer met haar tweelingzus Joke de Vierdaagse van Nijmegen om geld op te halen voor Make-a-wish. Het zag er even naar uit dat het dit jaar niet door kon gaan, maar met wat creativiteit blijkt veel mogelijk.


Phemia de Boer is bij veel Zoetermeerders bekend als jazzdansdocente van Pro Patria, waar zij 40 jaar sportles gaf. Toen zij stopte in 2018, met een erelidmaatschap op zak als afscheid, had zij meer tijd om zich in te zetten voor mensen met een beperking. Phemia: “Ik heb mij altijd ingezet voor integratie van een ieder. Dans als sport is voor iedereen haalbaar, ook als je ergens beperking kent.”


Make-a-wish vervult de allerliefste wens voor kinderen met levensbedreigende ziekte. Phemia: “Voor deze wensdagen zet ik mij graag in. Ook mag ik er een enkele keer direct bij betrokken zijn. Je ziet dan welk een impact het heeft de kinderen tussen de 3 en 18 jaar. Maar eveneens voor de mensen om het kind heen. Onvergetelijke momenten die de ziekte even een dag op de achtergrond plaatsen.”


De Vierdaagse gaat dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen, maar Make a Wish maakt een alternatieve Wishwalk mogelijk. Van 3 juli 2020 t/m 24 juli 2020 kunnen deelnemers in eigen omgeving 3 weken lang zoveel mogelijk kilometers proberen te maken. Op deze manier kunnen de deelnemers toch meedoen en sponsorgelden verzamelen via de actiesite. De actiesite van Phemia vindt u hier: https://makeawishnederland.org/deelnemer/2445/phemia-de-boer

-advertenties-

-goede doel-