DSC01357De concerten in de Oude Kerk in Zoetermeer kunnen weer hervat worden. Het laatste concert in de kerk was het Lunchpauzeconcert van 11 maart, waarna gedurende elf weken helaas geen nieuwe concerten plaats konden vinden vanwege de maatregelen rondom het coronavirus.

Nu per 1 juni 2020 de overheidsmaatregelen werden verruimd, kan ook de Oude Kerk weer tot 30 bezoekers in de kerkzaal gaan ontvangen. Het eerste concert zal worden gegeven door de vaste organist Ronald de Jong, op zaterdagmiddag 13 juni van 15:00 tot 16:00 uur. Ook zaterdagmiddag 27 juni zal Ronald de Jong weer met veel plezier de prachtige klank van het monumentale Lohmanorgel uit 1838 laten horen.
Vooraf reserveren voor het bezoeken van een concert is verplicht, dit kan via de website https://www.herbergoudekerk.nl.

 

Herberg Oude KerkHerberg Oude Kerk Zoetermeer

Nu de verbouwing van de aanbouw van de Oude Kerk helemaal klaar is, heeft de Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer een nieuwe naam gekregen: Herberg Oude Kerk Zoetermeer. In de nieuwe aanbouw De Herberg kunnen activiteiten worden georganiseerd.
Herberg Oude Kerk Zoetermeer combineert de organisatie van concerten met activiteiten van de voormalige ‘Stichting Wijkplaats Dorp’ en ‘Stichting Carillon Zoetermeer’. De opening van de aanbouw moest door de coronamaatregelen worden uitgesteld en komt nog op een later tijdstip.

 

Carillonconcerten in juni 2020

Op zaterdag 13 juni 2020 van 12:00-13:00 uur zal beiaardier Gijsbert Kok een concert geven op het carillon in de toren van de Oude Kerk te Zoetermeer. Dit concert staat in het teken van 250 jaar Beethoven en is in de buitenlucht te beluisteren, waardoor geen reservering vooraf nodig is.


Lunchpauzeconcerten in juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 wordt het vooralsnog weer mogelijk om tot 65 bezoekers bij een concert te ontvangen (vanwege de beschikbare ruimte in de kerkzaal), mits de overheid de situatie hiervoor gunstig genoeg acht. Woensdag 1 juli zullen Erwin Weerstra (vleugel) & Matteo Costanzi (hobo) spelen voor het eerste lunchpauzeconcert.

-advertenties-

-goede doel-