De pedagogische medewerkers van Kern Kinderopvang zijn blij dat ze de kinderen weer kunnen opvangen op de locaties. In de eerste week stond het wennen van de kinderen centraal. Nu gaat iedereen weer aan de slag met de ontwikkeling van kinderen. Dit keer met natuurtassen en wonderlijke proefjes.

Natuurtas Kern Kinderopvang

“Kinderen leren door te spelen. En dat is precies waarvoor de Natuurtassen en Chemieboxen gemaakt zijn”, zegt Hinke Cooiman, de bedenker van de Natuurtassen en boxen met wonderlijke proefjes. “De Natuurtassen zijn voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Het is een kleine rugzak waarin activiteitenkaarten en materialen zitten om met de kinderen op ontdekkingstocht in de natuur te gaan. Naar buiten, ontdekken en je verwonderen dus. Van de boxen met wonderlijke proefjes zijn twee versies. Eén voor de jongere kinderen tussen de 4 en 8 jaar, en één voor de oudere kinderen tussen de 8 en 12 jaar. In de box zitten activiteitenkaarten en bijbehorende materialen om interessante en leerzame proefjes te kunnen doen. Hoe kan je een lampje laten branden op citroenen? Zit er sop in de zee? Welke stoffen zijn superslurpers? Ontdek hoe je een melkregenboog maakt. Voor de proefjes is samengewerkt met Centrum JongerenCommunicatie Chemie. Zo kan ieder kind zich in Checkpoint of als Freek Vonk wanen”.Leuke Kinderactiviteiten

Een aantal van de proefjes worden ook gedeeld op de website www.leukekinderactiviteiten.nl. De website is gratis toegankelijk voor iedereen. Hierdoor kan ieder kind ook thuis spelenderwijs op ontdekkingstocht. Goed voor de ontwikkeling en vooral erg leuk om te doen.

-advertenties-

-goede doel-