rechtswinkel vrijwilligersJe recht niet gekregen? Vragen over juridische zaken? De Rechtswinkel Zoetermeer staat mensen bij met allerlei juridische vragen en problemen. Elke maand plaatsen we op Zoetermeer Actief een column van de Rechtswinkel, deze week over retouren.

Ontevreden over een aankoop?


Het overkomt ons allemaal weleens, je koopt iets in de winkel of online, maar je bent niet tevreden met je aankoop. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Misschien was het een cadeau wat niet in de smaak viel of blijkt het pakketje bij bezorging niet wat u ervan had verwacht. Wat kun je in zo’n geval allemaal doen en waar heb je recht op?


Als het product via het internet is besteld, dan heeft u een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Deze 14 dagen gaan in op het moment dat de bestelling is bezorgd op het door u opgegeven adres. Binnen deze 14 dagen mag u het product terugsturen en dient u uw geld terug te krijgen. U hoeft hiervoor geen reden op te geven. De website waar u het product heeft gekocht, mag geen annuleringskosten in rekening brengen wanneer u besluit om het product terug te sturen. Wel kan het zijn dat u moet opdraaien voor de verzendkosten. Dit moet dan wel duidelijk vooraf op de website of bij de aankoop zijn vermeld.


Heeft u iets in een winkel gekocht en wilt u het terugbrengen? U bent dan gebonden aan de regels van de winkel met betrekking tot het ruilen en retourneren. Deze staan meestal op het kassabonnetje.
Werkt het artikel niet naar behoren of is het kapot? In dat geval is er sprake van een ‘ondeugdelijk’ product. De verkoper moet in dat geval het product repareren of vervangen. Of u het artikel online heeft gekocht of in een winkel maakt in dat geval niet uit.


Als u iets heeft gekocht op Marktplaats, dan zijn uw rechten anders dan bij een (web) winkel. Het is daarom altijd belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken.

 

Komt u er niet uit? Kom dan langs bij de Rechtswinkel Zoetermeer. Wij proberen u dan verder te helpen met een gratis juridisch advies.
Het spreekuur is wekelijks op vrijdagavond in het Stadhuis-Forum vanaf 19:30 uur. U kunt binnenlopen tot 20:00 uur. De rechtswinkel sluit als iedereen is geholpen. In verband met de coronacrisis kan het zijn dat de rechtswinkel nog niet geopend is, u kunt dit nagaan op de website van de rechtswinkel: Rechtswinkel Zoetermeer.

De Rechtswinkel Zoetermeer geeft eerste hulp bij juridische vragen en problemen. De rechtswinkeliers zijn afgestudeerde juristen, zij werken vrijwillig bij de rechtswinkel. Zij kunnen advies geven en praktische tips, maar voeren geen procedures.


Geschreven door: Vera van Dijk, Rechtswinkel Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-