Na twee maanden van gedwongen sluiting vanwege de coronacrisis opent de molenwinkel van Molen De Hoop weer de deuren. Voorlopig is de winkel alleen open op zaterdag tussen 11 en 17 uur. Op andere dagen kunnen klanten voor meel en bloem terecht in de winkel van Bakker Ammerlaan in de Dorpsstraat.

Molenwinkel Molen De Hoop
Onder strikte voorwaarden worden de bakproducten in de molenwinkel verkocht. Deze voorwaarden worden bij de ingang duidelijk gecommuniceerd en houden onder andere in dat er slechts 2 klanten tegelijkertijd naar binnen mogen (vanwege de beperkte ruimte binnen). In de winkel worden spatschermen gemonteerd, het pinapparaat wordt verplaatst en pijlen op de grond geven de verplichte looproute aan. Betaling is alleen mogelijk via de PIN.

De molenaars en andere vrijwilligers zijn alweer druk in de weer om de schappen goed gevuld te hebben voor zaterdag zodat de klant weer ruime keuze en voorraad heeft.

Molen De Hoop is Bakker Ammerlaan dankbaar dat zij de molen in de afgelopen tijd hebben geholpen door hun meel en bloem te verkopen in hun winkel aan de Dorpsstraat. Op deze manier kon Molen De Hoop nog wat omzet maken en konden de klanten toch hun eigen brood en cake bakken.

Overigens zijn de bekende rondleidingen in de molen op zaterdagmiddag tot nader bericht afgelast. Die zijn echt onmogelijk met inachtneming van de anderhalve meter afstand.

Foto: Cor Groen

-advertenties-

-goede doel-