IMG 2747De artsen van het Lange Land ziekenhuis hebben in de week van de verpleging de eigen collega’s in het zonnetje gezet. De artsen lieten de cupcakes speciaal voorzien van een afbeelding in een thema van de zorg. Vooral gericht op de zorg en het harde werken in deze coronacrisis.

 

Francis Bolle die de vraag van de artsen ontving hoefde daar niet lang over na te denken. 'Taarten van Francis' leverde 275 cupcakes voorzien van een speciaal door de artsen ontworpen afbeelding. "De verpleging was blij verrast en genoot van de zoete verrassing", laat Francis weten. De onderlinge waardering voor inzet en samenwerking in het ziekenhuis is groot.

20200515 211126De artsen benaderden Francis na aanleiding van een actie die zij vorige maand op heeft gezet. Eind maart begon ze een Facebook actie: 'Koop een cupcake voor de zorg'. "Mensen konden dan een cupcake kopen die ik bezorgde in verschillende instellingen", vertelt Francis. Ze bakte ruim 350 stuks voor de zorg, en vergat ook de ouderen en de gehandicaptenzorg niet. 

Francis bezocht het ziekenhuis op 11 april met 150 cupcakes met verschillende toppings, waar onder één met Fristi smaak voor de kinderafdeling. "Het was erg mooi om te zien dat de cakes echt een feestje waren voor zowel verpleging als de patiënten. Bij de artsen in het ziekenhuis waren ze zo goed bevallen dat ze nu zelf een order plaatsten", volgens de trotse bakster.



Francis Bolle werkt naast het taarten maken als parttime barista in Zoetermeer.  "Een leuk en druk bestaan", vertelt Francis, "zeker in combinatie met 3 kinderen." Door de coronacrisis en het sluiten van de horeca kwam ze niet alleen thuis te zitten, taartopdrachten bleven ook uit.
Deze periode gebruikt ze nu om zichzelf te verbeteren en haar taart technieken te verfijnen. Het leren van nieuwe technieken brengt haar dichter bij haar droom: een eigen zaak. Een plek waar ze mensen kan laten genieten en ze haar passie tot uiting kan brengen.

20200407 163154

-advertenties-

-goede doel-