vriendenvanJJNa 12,5 jaar zit plots JJ Music House in zwaar weer. Door de corona crisis loopt de Zoetermeerse 'muziek broedplaats' een schuld op van bijna 30.000 euro. Drie ondernemers zijn een donatie actie gestart om het pop podium te redden.

JJ Music House draait al haar hele bestaan zonder subsidie. De toegangskaarten en de bar opbrengsten hebben altijd voor het grootste inkomen gezorgd. Dit initiatief van Barry en Aad van Jole is geboren uit passie voor muziek en met de liefde van alle vrijwilligers en artiesten groot geworden. Tijdens de corona maatregelen zagen zij alles uit hun handen glippen. Aad vertelt: "Er zijn momenten dat ik het niet meer zag zitten. We hebben tot september een financiële strop van bijna 30.000 euro. Dat kunnen wij niet meer handelen. Maar diep in mijn hart wil ik dit niet kwijt. We hebben 12,5 jaar alles gedaan om een bekend podium te worden en te blijven. Ons podium mag toch niet zomaar door de crisis verdwijnen?"

De huur is opgeschort, maar een huurtegoed van 5,5 maanden kan JJ niet inlopen. Ook gaan veel maandelijkse lasten gewoon door en daar staan nu geen inkomsten tegenover. Volgens Aad heeft zijn instelling zeker geen reserves van deze omvang om de klap op te vangen.

Vrienden van JJ Music House

De verassing was voor Aad groot, toen een drietal bedrijven het plan opvatten om het Zoetermeerse pop podium te redden. Zij hebben een site geopend en roepen alle muziekliefhebbers op om een donatie te doen. Op de site 'Vriendenvanjjs' heeft vriend van JJ's Rob Koning een noodoproep geplaatst en een manier gemaakt om te doneren. "De site is nog geen twee dagen open en er is al 2700 euro binnen, dat is geweldig. Het feit dat muziekliefhebbers ons willen steunen en vinden dat wij door moeten, daar word ik even stil van," reageert Aad. 

jjdoneer

Met de actie hopen de initiatiefnemers genoeg geld op te halen om de tijd tot 1 september te kunnen overbruggen. In juni mag het terras open, maar dat zal geen grote opbrengsten geven, want met 1,5 meter, kunnen er maar een paar mensen op het terras zitten  "Wij hopen dat we per 1 juli voorzichtig van start kunnen gaan met 50 mensen in het publiek, maar dat is nog erg onzeker. Ondertussen ga ik in gesprek met de gemeente om te kijken wat zij voor ons kunnen doen. Er moet een reddingsplan voor de Culturele sector in Zoetermeer komen. Het enige dat ik kan doen is hopen dat er op een gegeven moment duidelijkheid komt. Dat zal de stress bij mij pas echt minder doen worden. Maar met de kracht van de Vrienden van JJ's moet het allemaal goed gaan komen," zegt Aad.

 Doneren kan via je Ideal of met een Tikkie

-advertenties-

-goede doel-