Wethouder Ingeborg ter Laak heeft op donderdag 14 mei de eerste stroopwafelcake gebracht bij mevrouw Orta, cliënt van Buddy Netwerk. De cake, een schenking van Bakkerij Jongerius, is een initiatief van Buddy Netwerk, voor cliënten nu de buddy’s niet (of zeer beperkt) bij hun maatjes op bezoek mogen.

Wethouder Ter Laak en client Buddy Netwerk
Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn: "Dat buddy’s hun maatjes nu niet of nauwelijks persoonlijk kunnen bezoeken is heel verdrietig. Dit initiatief van Buddy Netwerk laat mensen weten dat er aan hen gedacht wordt, mooi ook dat lokale partners dit initiatief een warm hart toedragen en ondersteunen." Ook Koos Roest was aanwezig bij het feestelijke moment. Koos is al jarenlang buddy en zijn betrokkenheid bij het leven van zijn maatjes is enorm. Buddy Netwerk is dankbaar voor zijn jarenlange inzet. Daarom kreeg ook Koos een stroopwafelcake, net als de andere buddy’s in Zoetermeer.

Bakkerij Jongerius en CycleShare waren beide direct enthousiast toen Buddy Netwerk hen benaderde of zij iets wilden doen voor cliënten in Zoetermeer. De bakkerij schonk stroopwafelcake's voor cliënten en buddy’s van Buddy Netwerk in Zoetermeer en CycleShare stelde belangeloos een elektrische bakfiets ter beschikking om de traktatie rond te brengen.

Buddy Netwerk organiseert diverse acties in alle gemeenten met cliënten van Buddy Netwerk om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep nu zij (bijna) geen bezoek van hun buddy mogen ontvangen vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis. Deze actie is daar een voorbeeld van.

-advertenties-

-goede doel-