COR 4542Al sinds 1974 wordt op de tweede zaterdag in mei de Nationale Molendag gehouden. Zoniet dit jaar, omdat het evenement vanwege corona geen doorgang kon vinden. Ook het inmiddels beroemde Molenontbijt werd noodgedwongen geannuleerd.

De molenwinkel is inmiddels al geruime tijd gesloten, het was in de kleine ruimte van de winkel niet mogelijk om te voldoen aan de voorschriften met betrekking tot de anderhalve meter afstand. Om toch tegemoet te kunnen komen aan de sterk gegroeide vraag naar zelfbakproducten, gaat Molen De Hoop de bakproducten verkopen via de winkel van Ammerlaan aan de Dorpsstraat 123. Ammerlaan verkocht al langer het meel van de winkel, maar dit assortiment wordt nu uitgebreid.

Intussen overlegt het bestuur over of, wanneer en hoe de molenwinkel weer geopend kan worden. Er wordt nagedacht over aanpassingen in de beperkte ruimte, zoals het plaatsen van plexiglazen schermen en het verplaatsen van het pinapparaat. Ook zal, nog meer dan voorheen, het aantal klanten in de winkel worden beperkt.

foto: Molenontbijt 2019 – foto Cor Groen

-advertenties-

-goede doel-